VolkerWessels Logistics Development verkoopt nieuw hoogwaardig distributiecentrum in Heerlen aan Segro

27-06-2024

Overige berichten

Segro – een toonaangevende eigenaar, beheerder en ontwikkelaar van moderne magazijnen en industrieel vastgoed – heeft een hoogwaardig logistiek gebouw aan de Sourethweg 1 in Heerlen gekocht van ontwikkelaar VolkerWessels Logistics Development om hun positie in Zuid-Nederland uit te breiden.


Het distributiecentrum is in januari 2024 opgeleverd en volledig verhuurd aan B&R Premium Logistics. Het pand heeft een totale oppervlakte van 37.750 m² vvo en beschikt over een BREEAM Excellent certificaat. Het nieuwbouwobject is gelegen naast de Zuidcorridor A76 nabij de Duitse en Belgische grens en geeft directe toegang tot de bredere Europese markten.

Eelco Ouwerkerk, hoofd Nederland bij SEGRO: “De aankoop past goed in onze strategie om de Nederlandse portefeuille op korte termijn te laten groeien door hoogwaardige en duurzame acquisities op de beste locaties. Met de eerste aankoop in Zuid-Limburg spreken wij ons vertrouwen uit in deze regio als belangrijke logistieke locatie.” 


Erjan Sprakel, directeur VolkerWessels Logistics Development zegt: “Nadat we van deze brownfieldlocatie een state-of-the-art distributiecentrum hebben gemaakt, zijn we erg blij dat een gerenommeerde investeerder als SEGRO de waarde van het pand en de locatie heeft erkend, wat voor ons het potentieel van de regio Zuid Limburg bevestigt.


De verkoper werd commercieel bijgestaan ​​door JLL en Trust Realty Partners en juridisch door Sight Advocaten. De koper werd juridisch geadviseerd door Stibbe en technisch door SGS Search Ingenieursbureau. QGM was betrokken als notaris.

Overige berichten
23-09-2022
15-10-2020