Hello World in Hoofddorp opgeleverd en verhuurd aan Rapid Logistics

17-03-2023

Overige berichten

be6b6a60-ee7a-11ed-b824-4d29c35153e9-2396689.jpgNIEUWEGEIN – Op vrijdag 17 maart heeft de ontwikkelcombinatie Delta Development en VolkerWessels Logistics Development haar project Hello World in Hoofddorp opgeleverd aan Rapid Logistics. De logistieke dienstverlener had al in de zomer van 2022 de eerste fase in gebruik genomen en heeft ook voor de tweede fase een langjarige huurovereenkomst getekend.


Hello World

Hello World is het tweede gezamenlijke project van Delta Development en VolkerWessels Logistics Development op het bedrijventerrein Schiphol Trade Park in Hoofddorp. Met het project is wederom een duurzame logistieke hub gerealiseerd voor ondernemingen die een combinatie zoeken van transport, warehousing, expeditie, productie en value added logistics. Hello World heeft een totale omvang van 47.000 m², hoogwaardige logistieke bedrijfsruimte, kantoorruimte en flexibel in te richten multifunctionele ruimte en kan worden verdeeld in acht individueel verhuurbare units.


Rapid Logistics

Huurder Rapid Logistics is een snelgroeiende onderneming die speciale zendingen en snelle oplossingen vanuit hun logistieke dienstverlening aanbiedt. Al sinds 1989 opereren zij vanuit het hoofdkantoor op Schiphol-Rijk en is het bedrijf uitgegroeid tot een specialist in totaaloplossingen voor logistieke vraagstukken.


Innovaties

Hello World, door OPL Architecten ontworpen op basis van de Cradle to Cradle filosofie, is een uiterst duurzaam project waarbij gezonde herbruikbare materialen zijn gebruikt en een BREEAM Excellent certificering is behaald. Het gebouw is energie positief en er is een energieplein gecreëerd dat voorziet in eigen opwek- en opslag van elektriciteit in combinatie met de zonnedaken en solar carports.


De CO2 berekening van het gebouw (whole life carbon, dus operationeel en materiaalgebonden emissies samen) toont aan dat het gebouw in het jaar 2040 geheel CO2 neutraal is. De verwachting is dat het gebouw tot 2050 nog ruim 18.000 ton CO2 zal compenseren.


Oplevering

Delta Development en VolkerWessels Logistics Development hebben in een eerder stadium het project verkocht aan een internationale belegger. De door Rapid Logistics gehuurde eerste fase is in de zomer van 2022 opgeleverd en direct in gebruik genomen. Vandaag is ook de tweede fase opgeleverd, die in de komende maanden door de huurder zal worden ingericht voor haar operatie. Systabo, tevens een VolkerWessels onderneming, is verantwoordelijk geweest voor de bouw van het distributiecentrum.  


Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten en Cushman & Wakefield hebben de ontwikkelaar bij de gehele ontwikkeling op commercieel gebied geadviseerd en Houthoff en Habraken Rutten op juridisch vlak.  


Over VolkerWessels Logistics Development

VolkerWessels Logistics Development, een onderneming van VolkerWessels, ontwikkelt logistiek en bedrijfsmatig vastgoed vanuit de behoefte van de gebruiker. Door samen te werken met strategische partners en gebruikers van logistiek vastgoed realiseren wij innovatieve projecten voor onze klanten. Ons uitgangspunt is een gedegen voorbereiding met een efficiënt en duurzaam ontwerp waarbij altijd de gebruiker en zijn operatie centraal staat. Voor meer informatie bezoek onze website www.vwld.nl. 


Over Delta Development

Delta Development is een zelfstandige projectontwikkelaar gevestigd in Hoofddorp. Sinds haar oprichting in 1988 heeft het bedrijf een portfolio opgebouwd in alle sectoren van de vastgoedmarkt. Sinds het begin van deze eeuw ontwikkelt het bedrijf uitsluitend vanuit de Circulaire Cradle to Cradle® filosofie. Vanuit die filosofie richt Delta zich sinds kort uitsluitend op logistiek vastgoed in Nederland en in Duitsland. In Nederland is het hoofdkantoor gehuisvest op Park 20|20, de door het bedrijf zelf circulair ontwikkelde kantorencampus. Voor meer informatie bezoek onze website www.deltadevelopment.eu.

Overige berichten
23-09-2022
15-10-2020