VWLD en BlackRock bereiken overeenstemming voor Cuijk

14-12-2020

Overige berichten
Amsterdam / Amersfoort, 10 december 2020 - BlackRock en VolkerWessels Logistics Development (VWLD) hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van een distributiecentrum in Cuijk (Noord-Brabant). BlackRock heeft het project verworven voor het BlackRock Eurozone Core Property Fund.

De acquisitie betreft een distributiecentrum van 56.000 m2 op Business Park Laarakker, direct grenzend aan de in 2019 gebouwde fabriek van Danone. Danone tekende onlangs een huurovereenkomst voor tien jaar voor het distributiecentrum.

 De bouw is in november 2020 gestart en de oplevering staat gepland voor het vierde kwartaal van 2021. Het project krijgt de duurzaamheidsbeoordeling BREEAM Very Good. Bovendien wordt het een volledig elektrisch distributiecentrum, hetgeen Danone helpt om de komende jaren op deze locatie CO2-neutraal te opereren. Het centrum levert naar verwachting circa honderd banen op in de regio Cuijk.

Erjan Sprakel, directeur van VolkerWessels Logistics Development:

“We zijn erg blij dat we een sterke, betrouwbare belegger hebben gevonden voor dit unieke project die onze huurder Danone in staat stelt zijn logistieke operatie te optimaliseren. Samen met onze aannemer Systabo kijken wij er erg naar uit om dit project in samenwerking met Danone en BlackRock te realiseren.”

 Ian Williamson, fondsbeheerder van het BlackRock Eurozone Core Property Fund zei: “We zijn verheugd dat we samen met VolkerWessels en Danone kunnen werken aan zo'n hoogwaardig pand op een geweldige locatie. Dit is de eerste van drieoff-market acquisities die we binnenkort voor het fonds zullen voltooien. Hiermee laten wij zien dat onze investeringsstrategie gericht is op inkomen, schokbestendigheid en duurzaamheid."

 Björn Rasche, hoofd Real Estate Acquisitions - Nederland bij BlackRock zei: “De acquisitie in Cuijk is een perfecte voortzetting van onze investeringsstrategie voor Nederland en een goede aanvulling op de kantoren in onze portefeuille. We zijn blij dat we met zo'n gerenommeerde en ervaren partner deze eerste stap in de Nederlandse logistiek hebben kunnen zetten. Duurzame vastgoedobjecten verhuurd aan partijen met een defensief risicoprofiel zijn de stuwende kracht van onze beleggingsstrategie. "

 BlackRock werd geadviseerd door Clifford Chance, CVO Group en Cushman & Wakefield, VolkerWessels Logistics Development door Sight Law en Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten.

Overige berichten
23-09-2022
15-10-2020