Internationale belegger koopt duurzame logistieke hub HelloWorld van ABC Square A

03-06-2022

Overige berichten

Een internationale belegger heeft het prime logistieke object ‘HelloWorld’ gekocht van ABC Square A, een joint venture van VolkerWessels Logistics Development en Delta Development. HelloWorld beslaat in totaal 46.953 m2 en is gelegen op Schiphol Trade Park in Hoofddorp.


Het betreft een duurzaam ontworpen logistieke hub volgens de cradle-to-cradle®-filosofie met herbruikbare materialen. Het gebouw bestaat uit acht flexibele, vrij indeelbare units van circa 5.000 m² tot 6.000 m² met ruimte voor warehousing en value added logistiek, productie en representatieve kantoorruimte. Een absoluut unique selling point van HelloWorld is de uitstekende ligging in het midden van de Randstad en direct nabij Schiphol. Deze hub vormt de uitvalsbasis voor efficiënte distributie in de Randstad alsmede voor internationaal (lucht)vracht transport.


VolkerWessels Logistics Development en Delta Development blijven verantwoordelijk voor de verhuur van het project waarvan de eerste fase eind juli 2022 wordt opgeleverd.


Erjan Sprakel, directeur bij VolkerWessels Logistics Development, zegt: “Op het gebied van architectuur, techniek en duurzaamheid is HelloWorld één van de meest hoogwaardige logistieke panden in Nederland, hetgeen het resultaat is van ons jarenlange partnership met Delta Development.”


Coert Zachariasse, eigenaar van Delta Development, zegt: “De koper heeft dit in een vroeg stadium onderkend en daarom zijn wij er gerust op dat HelloWorld ook na oplevering van het project bij hun in goede handen is.”


Niek Poppelaars, Co-Head Logistics & Industrial bij Savills in Nederland, vult aan: “Met de aankoop van het duurzaam ontworpen HelloWorld voegt de koper opnieuw een eersteklas logistiek object toe aan haar portefeuille. Savills is verheugd de koper te hebben kunnen begeleiden bij deze off-market transactie waarmee de koper haar exposure naar de sterk presterende logistieke vastgoedsector verder uitbreidt.”


De koper werd bij de transactie geadviseerd door Savills (commercieel & technisch) en Loyens & Loeff (juridisch). Verkopers VolkerWessels Logistics Development en Delta Development zijn geadviseerd door Van Gool Elburg (commercieel) en Houthoff (juridisch).

Overige berichten
23-09-2022
15-10-2020