VolkerWessels Logistics Development ontwikkelt nieuw hoofdkantoor en DC voor SIG Benelux

06-10-2020

Overige berichten
AMERSFOORT - VolkerWessels Logistics Development (VWLD) heeft met SIG Benelux een overeenkomst gesloten voor de bouw en ontwikkeling van een nieuw hoofdkantoor en distributiecentrum in Waalwijk. SIG Benelux is marktleider in de levering van specialistische materialen voor afbouw en technische isolatie. De bouw van het distributiecentrum, bestaande uit een bedrijfsruimte van ca. 14.000 m² en een hoogwaardig kantoor van ca. 1.500 m², is reeds gestart en zal medio april 2021 worden opgeleverd aan SIG Benelux.

Specifiek ontworpen DC
De locatie van het distributiecentrum aan de Industrieweg 41a in Waalwijk heeft VWLD begin dit jaar speculatief gekocht. Kort na de aankoop van de grond zijn VWLD en SIG Benelux met elkaar in contact gekomen. SIG Benelux had de wens om een nieuwe locatie te betrekken ter vervanging en samenvoeging van haar locaties te Oisterwijk en Tilburg. SIG Benelux en VWLD zijn vervolgens een ontwerptraject ingegaan om gezamenlijk tot het huidige ontwerp te komen.

Ronald Hoozemans (algemeen directeur) van SIG Benelux: “SIG Benelux staat voor vakkennis, functionele expertise en een eenduidige werkwijze met behoud van het lokale karakter van de vestigingen dichtbij onze klanten. Want dat is belangrijk in een sector waar alles draait om mensenwerk en persoonlijke relaties. In Waalwijk brengen wij onze services zoals logistiek en klantenservice onder op één plek. Hierdoor maken we gebruik van onze schaal en zitten we dichter op onze business. Zo kunnen wij onze klanten, leveranciers en lokale vestigingen nóg beter ondersteunen. Dit is nodig om onze rol als verbinder in de markt te blijven ontwikkelen en de groei te realiseren die we willen bereiken. SIG Benelux is klaar voor de toekomst.”

Roeland van den Berg van VWLD: “We zijn op een ideaal moment met SIG Benelux in contact gekomen om een maatpak aan te kunnen bieden waarin toch alle standaard specificaties van een duurzaam en modern DC samen met de specifieke wensen van SIG Benelux konden worden geïntegreerd.”

Het ontwerp van het gebouw komt van de hand van Kern Architecten en het kantoorinterieur is ontworpen door Atelier Robidoux. Systabo is als hoofdaannemer verantwoordelijk voor de realisatie. JLL in samenwerking met Bridgegap heeft VWLD tijdens het verhuurtraject bijgestaan en Districon heeft SIG Benelux geadviseerd.
Overige berichten
23-09-2022
15-10-2020