VolkerWessels Logistics Development verkoopt distributiecentrum in Waalwijk

15-03-2021

Overige berichten
VolkerWessels Logistics Development (VWLD) verkoopt haar distributiecentrumontwikkeling op het voormalige terrein van Martens prefab beton aan de Industrieweg 17 (bedrijventerrein Haven) in Waalwijk.
CBRE Global Investor is de koper namens een van haar cliënten.
 

Specifiek ontworpen DC
Het distributiecentrum met hoofdkantoor wordt op maat gebouwd voor SIG Benelux, marktleider in de levering van specialistische materialen voor afbouw en technische isolatie. Het gebouw zal bestaan uit ca. 14.000 m² warehouse met een hoogwaardig kantoor van ca. 1.500 m² en ca. 4.500 m² buitenruimte ten behoeve van opslag. De oplevering staat gepland voor april 2021 en voor het project is een langjarige huurovereenkomst gesloten. VolkerWessels onderneming Systabo is als hoofdaannemer verantwoordelijk voor de realisatie.
 
Specifiek ontworpen DC
Dit 'built to suit'-project is helemaal op maat ontwikkeld voor de huurder, die een specifieke voorkeur had voor deze locatie. Het ontwerp voorziet in een aantal voorzieningen zodat met kleine aanpassingen het DC geschikt gemaakt kan worden voor iedere logistieke gebruiker.  Waalwijk is een van de logistieke toplocaties in Nederland met een uitstekende infrastructuur. Een groot aantal nationaal en internationaal opererende ondernemingen hebben mede daardoor Waalwijk gekozen als logistieke vestigingsplaats.
 
Maurice Stieger, Transactie en Asset Manager Logistiek NL, CBRE Global Investors: ‘’ Deze hoogwaardige herontwikkeling is een goede kans om onze aanwezigheid in een van Europa's meest aantrekkelijke en toekomstbestendige locaties uit te breiden met een modern en duurzaam gerealiseerd distributiecentrum. De mogelijkheid om het gebouw met eenvoudige aanpassingen te kunnen transformeren en uit te breiden voor toekomstige huurders komt tegemoet aan de duurzame lange termijn visie van de investeerder.”’
 
Roeland van den Berg van VolkerWessels Logistics Development: “Dit herontwikkelingsproject is een uitstekend voorbeeld waarbij wij een oude productielocatie in een bestaande industriële omgeving een prachtige nieuwe functie geven. Het ontwerp voor SIG is ook eenvoudig geschikt te maken voor andere logistieke gebruikers, wat het pand extra aantrekkelijk maakt voor CBRE GI. In de toekomst zullen wij vaker dergelijke herontwikkelingsprojecten initiëren.”
 
Koper werd geadviseerd door CMS en verkoper door JLL en Houthoff.
Overige berichten
23-09-2022
15-10-2020