VolkerWessels Logistics Development en Delta Development kopen 5,8 hectare grond.

06-09-2021

Overige berichten

VolkerWessels Logistics Development en Delta Development hebben gezamenlijk circa 58.000 m² grond gekocht op Schiphol Trade Park in Hoofddorp voor de ontwikkeling van Hello World. Het project is het vervolg op hun succesvolle en volledig verhuurde ontwikkeling ‘ABC Square’ op hetzelfde terrein. Hello World is een alomvattende bedrijfsruimte-oplossing voor logistiek, productie, groothandel en last mile-activiteiten van ca. 45.000 m² verdeeld over acht koppelbare units die in twee fases worden gerealiseerd.


VolkerWessels onderneming Systabo is vlak voor de bouwvak gestart met de realisatie. Fase 1, bestaande uit vier units, wordt medio 2022 opgeleverd. Van Gool Elburg vastgoedspecialisten en Cushman & Wakefield zullen de verhuur op zich nemen. 


Duurzaam en multifunctioneel gebouwd


Het gebouw is duurzaam en natuurinclusief ontworpen met groenstroken en groene gevels op basis van een ecologisch plan en volgens de cradle-to-cradle®-filosofie met herbruikbare componenten en materialen. Het project zal BREEAM-Excellent gecertificeerd worden en het dak wordt voorzien van zonnepanelen voor opwekking van hernieuwbare energie. De acht te bouwen units bieden hoogwaardige bedrijfsruimte voor productie, opslag, onderhouds- en logistieke activiteiten. Er is een verbinding met kantoor, showroom of ontvangst en serviceruimte aan de voorzijde. Per unit zijn er loading docks en overheaddeur op het maaiveld. De parkeergelegenheid aan de achterzijde zal tevens worden voorzien van een overkapping met zonnepanelen voor extra opwekking van groene energie. Daarmee wordt niet alleen voor het gebouw en haar gebruikers zelf, maar ook voor gebruik in het gebied duurzame energie opgewekt.


Schiphol Trade Park


Schiphol Trade Park, een ontwikkeling van SADC, is een 350 hectare groot terrein, gelegen direct naast het NS station Hoofddorp en nabij afrit 3a Hoofddorp Zuid / Schiphol van de A4. In het gebied zijn er bij de ontwikkeling hoge ambities op het gebied van innovatie, duurzaamheid en BREEAM certificering voor gebiedsontwikkeling. De ambitie is het meest duurzame en innovatieve bedrijvenpark van Europa te worden. Er is bij de gebiedsinrichting nagedacht over het gebruik van groene energie, hergebruik van grondstoffen en een duurzame omgang met water.

Overige berichten
23-09-2022
15-10-2020