56.000 m2 state-of-the-art distributiecentrum

DC Laarakker

Op bedrijvenpark Laarakker te Haps in de gemeente Cuijk realiseert VWLD ten behoeve van Danone Nutricia een nieuw state-of-the-art distributiecentrum met een totale omvang van 56.000 m². Het DC zal een cruciale rol gaan vervullen voor de logistieke operatie van de naastgelegen melkpoederfabriek van Danone. Deze fabriek is in 2019 in gebruik genomen en hier produceert Danone circa 600 verschillende producten, in de ‘’early life nutrition’’ en medische voeding branche.

Feiten & cijfers

DC Laarakker
Built to Suit
Huurder: Danone Nutricia
Locatie: Haps, Bedrijventerrein Laarakker
Ontwikkeling: DC van 56.000 m² en 638 m² kantoor
Oplevering: Q3 2021

In samenwerking met Danone en haar logistieke dienstverlener XPO Logistics is er een superslim distributiecentrum ontwikkelt, diverse automatisering als robotarmen en automatisch geleide voertuigsystemen worden toegepast om de distributie van de producten te versnellen.

Het volledig gasloze distributiecentrum gaat Danone helpen om de komende jaren op deze locatie een CO2-neutrale operatie te realiseren, VWLD ontwikkelt het DC op basis van BREEAM-kwalificatie Very Good.

CUIJK REGIO

Naast de operationele voordelen van het nieuwe DC naast de productielocatie van Danone, is bedrijventerrein Laarakker zeer gunstig gelegen door de directe ligging aan de A73 (Nijmegen – Venlo) voor een snelle ontsluiting richting o.a. Duitsland. Daarnaast biedt Cuijk met haar eigen containerterminal ook de mogelijkheid voor transport over het water (Maas). Niet voor niets gingen diverse ondernemingen met nationale en internationale distributienetwerken – als Essity, SCA, Aviko, Nuvita en GW Damen – Danone voor in de keuze voor Cuijk.