een succesvol vervolg op Waalwijk DCI

Waalwijk DCII

In vervolg op en direct gelegen naast haar Built to Suit voor SIG Benelux ontwikkelt VWLD een single tenant logistiek bedrijfsgebouw van circa 6.500 m².

Feiten & cijfers

Herontwikkeling van voormalige betonproductie locatie
Huurder: Coram Group
Locatie: Waalwijk, Bedrijventerrein Haven
Ontwikkeling: DC van 5.724 m², 750 m² mezzanine en 550 m² kantoor
Oplevering: Q1 2022

Het project is gelegen op bedrijventerrein Haven ten noorden van de A59. Op deze locatie heeft VWLD een oude productielocatie gekocht van Martens Beton. De locatie is gesloopt en gesaneerd en het project is uitermate geschikt voor kleinschalige logistieke bedrijvigheid.

Mede door de centrale ligging in Noord-Brabant en de zeer gunstige bereikbaarheid van het bedrijventerrein via zowel weg als over het water is Waalwijk al jaren een van de meest gewilde logistieke vestigingslocaties in Nederland.

Regio Tilburg Waalwijk

De kavel zelf is circa 1,1 hectare groot en hierop hebben wij een DC op een eigen afgesloten terrein met een omvang van 5.500 m² bedrijfsruimte een flexibel te gebruiken mezzanine van circa 750 m² en 600 m² kantoor met uitzicht over het kanaal gerealiseerd. Het project is voorzien van 4 loading docks en een overheaddeur op maaiveld.

Niet voor niets is de regio Tilburg Waalwijk in 2021 voor de derde achtereenvolgende keer uitgekozen tot de logistieke hotspot van Nederland. Naast de bestaande gunstige locatie eigenschappen werkt de gemeente aan een volledige nieuwe, duurzame en emissievrije insteekhaven aan de Bergsche Maas. Waalwijk zal met de nieuwe haven bereikbaar zijn voor grotere binnenvaartschepen waarmee de overslagcapaciteit sterk kan toenemen. Door de te verwachte toename aan vracht werkt de gemeente gelijktijdig aan het verbeteren van de doorstroming van vrachtverkeer op het bedrijventerrein. Kortom, een van dé logistieke locaties voor nu en de toekomst.