Toplocatie aan de A12

EOSTA

Als Europese leidende importeur en distributeur van verse biologische groente en fruit en MVO-koploper was het voor Eosta de wens om het DC een fysieke uitdrukking te laten zijn van de kernwaarden van het bedrijf. Dit is zonder meer gelukt in het zeer duurzame gebouw waarbij onder andere uitsluitend ledverlichting is toegepast, er energie wordt opgewekt middels zonnepanelen en regenwater wordt verzameld dat weer wordt hergebruikt in de omliggende kassen.

Feiten & cijfers

Built to Suit
Huurder: Eosta
Locatie: Waddinxveen, Bedrijventerrein LogistiekParkA12
Ontwikkeling: DC van 15.000 m² en 4.500 m² kantoor
Oplevering: Q2 2018

Vanzelfsprekend is ook aan circulariteit gedacht, het gebouw heeft een lange lijst circulaire en duurzame kenmerken, zowel casco als inrichting hebben een materialenpaspoort. Daarin staan alle gebruikte grondstoffen geregistreerd zodat ze bij sloop zoveel mogelijk kunnen worden hergebruikt.

Het hout in het kantoor is duurzaam Nederlands iepen, de systeemwanden en het isolatiemateriaal in de tussenmuren zijn circulair, een stenen wand is gemaakt uit gerecycled bouwpuin en wc-potten, de kantoorstoelen zijn van gerecycled kunststof.

Prachtig distributiecentrum

In samenwerking met VolkerWessels Vastgoed is op bedrijvenpark Logistiek Park A12 bij Waddinxveen het prachtige distributiecentrum en hoofdkantoor van Eosta ontwikkelt. De A12-corridor heeft zich afgelopen jaren ontwikkeld tot een topspeler binnen de belangrijkste logistieke hotspots van Nederland. Vanwege de ligging – en daardoor 8 miljoen consumenten die vanuit de A12 binnen een uur bereikbaar zijn – zijn er geweldige economische kansen.