De logistieke sweetspot in Apeldoorn!

DC Welkoop

In een vroegtijdig stadium in dit proces heeft Welkoop VWLD geselecteerd om gezamenlijk een oplossing te bedenken en ontwikkelen voor dit vastgoedvraagstuk. Samen met Welkoop heeft VWLD na een uitvoerige logistieke- en locatiestudie bedrijventerrein Apeldoorn Noord II geselecteerd voor de nieuwbouw van het distributiecentrum en servicekantoor.

Feiten & cijfers

Built to Suit
Huurder: Welkoop Retail B.V.
Locatie: Apeldoorn, Bedrijventerrein Apeldoorn Noord II
Ontwikkeling: DC van 20.000 m² en 3.500 m² kantoor
Oplevering: Q4 2020

Door het combineren van het servicekantoor en het distributiecentrum ontstaan er korte lijnen tussen orderpickers, planners, monteurs en chauffeurs.

Gezamenlijk verwerken zij jaarlijks 2,6 miljoen orderregels en gaan er 130.000 europallets de deur uit. Bij elkaar circa 11 miljoen producten die jaarlijks met zo’n 6.000 vrachtwagenritten en 9.900 drops worden afgeleverd. Een knap staaltje logistiek!

REPRESENTATIEVE UITSTRALING

Welkoop speciaalzaak voor tuin en dier had haar logistieke operatie en servicekantoor gevestigd in Ede. Na veranderingen in haar organisatie had zij de wens en de mogelijkheid om een nieuwe locatie te betrekken.

De logistieke studie wees uit dat Apeldoorn voor Welkoop de logistieke sweetspot is ten opzichte van de distributie naar haar 150 winkels in combinatie met intandhouding van de bereikbaarheid voor haar personeel.

Het project DC Welkoop bestaat uit circa 3.500 m² kantoorruimte en een DC van circa 20.000 m². Het nieuwe servicekantoor kenmerkt zich door indrukwekkende fraaie V-kolommen die het servicekantoor ondersteunen en laten de groene gevelelementen het gebouw als het ware ‘’aarden’’ in zijn omgeving. De grote raampartijen over de gehele breedte van het kantoor en het hoge plafond dragen bij aan de natuurlijke en groene uitstraling welke zo kenmerkend zijn voor Welkoop. In verband met de gewenste gescheiden docks voor in- en uitgaande goederen is er voor het DC gekozen voor een rechthoekige, praktische vorm die wordt doorsneden met een lichtstraat in de gevel. Daardoor is er veel daglicht en is er tevens ruimte voor zonnepanelen op het dak. Voor de indeling van het terrein is gekozen voor een parkeeroplossing middels een garage van twee bouwlagen om zo meer ruimte te bieden aan de omgeving. Deze omgeving bestaat uit een parkachtige setting met wadi’s om het water te bergen.
Het built-to-suit project benadrukt de kracht van VWLD om gezamenlijk (waar nodig) met de eindgebruiker en binnen gestelde termijnen een programma van eisen van de eindgebruiker te vertalen naar de verwerving van een locatie, het vaststellen van een ontwerp en het verzorgen van de realisatie.