De toekomst van een logistiek bedrijfsruimte

Abc Square B

De toekomst van een logistiek bedrijfsruimte. De hoge ambities op het vlak van duurzaamheid als ook beeldkwaliteitseisen hebben ervoor gezorgd dat er op het bedrijventerrein Schiphol Trade Park (STP) werkelijk een nieuwe standaard van logistiek vastgoed is gerealiseerd, ABC Square.

Feiten & cijfers

Speculatieve ontwikkeling
Huurders: Rapid Logistics, OTX Logistics, PHV Europe, ICE Robotics
Locatie: Hoofddorp, Schiphol Trade Park
Ontwikkeling: DC van 27.000 m² + 3.000 m² multifunctionele ruimte, 1.700
m² mezzanine en 3.200 m² kantoor
Oplevering: Q1 2020

Mede dankzij de modulaire opbouw, is het gebouw optimaal toekomstbestendig voor verschillende gebruikers en gebruik.

Het gebouw is - geheel conform de tijdgeest niet meer gekoppeld aan het gasnet maar volledig elektrisch. Het zonnepark op het dak zorg ervoor dat het gebouw volledig zelf voorziend is en zelfs energie voor anderen op het bedrijvenpark opwekt.

REPRESENTATIEVE UITSTRALING

Abc Square is een gezamenlijke ontwikkeling van VolkerWessels Logistics Development en Delta Development Group. Door de succesvolle verhuur en de verwachte aanhoudende vraag in de regio naar hoogwaardige bedrijfsruimte geven beide partijen een vervolg middels de ontwikkeling van de tweede fase van Abc Square dat met 40.000 m² iets groter zal worden.

Het project bestaat uit 37.000 m² hoogwaardige bedrijfsruimte, kantoren en multifunctionele ruimten. De grootschalige bedrijfsruimten bevinden zich aan de achterzijde en zijn geschikt voor productie, opslag en logistiek. Aan de straatzijde van het gebouw liggen de kantoorruimtes waar, vanachter de aantrekkelijke gevels, uitgekeken wordt over de Airborne avenue. Door deze opzet ontstaat er een levendige, ruime toegangsweg met van zeer hoge kwaliteit aan een centrale waterpartij en overdadig groen.