Een prettige werkomgeving, duurzaamheid en een (logistiek) efficiënt gebouw

Bavelse Berg

Een prettige werkomgeving, duurzaamheid en een (logistiek) efficiënt gebouw zijn de belangrijkste speerpunten geweest bij het ontwerp van dit distributiecentrum. Het project is gelegen op een levendige locatie direct aan de op-, afrit van de A27 ten oosten van Breda nabij evenemententerrein Breepark en ten zuiden van bedrijventerrein Minervum.

Feiten & cijfers

Speculatieve ontwikkeling
Huurders: Abbott, Samsung
Locatie: Breda, Bedrijventerrein Bavelse Berg
Ontwikkeling: DC van 41.700 m² en 1.000 m² kantoor
Oplevering: Q1 2019

Er is gekozen om bij het project duurzame materialen te gebruiken, of materialen die goed herbruikbaar zijn.

Door onder andere de toepassing van ramen in de gevel in combinatie met led-verlichting met bewegingssensoren is er zowel een duurzame verlichtingsoplossing gevonden als verhogend voor de kwaliteit van de werkomgeving.

Breda

Breda is een van de zuidelijke hubs met directe snelwegverbindingen met onder andere Utrecht, Rotterdam, Antwerpen en Eindhoven. Ook de schakel tussen water- en wegtransport is uitstekend doordat er op minder dan 10 minuten van de Bavelse Berg meerdere barge- en railterminals gelegen zijn met dagelijkse connecties met de zeehavens van Antwerpen en Rotterdam. 

Ook in de zin van bereikbaarheid van personeel scoort het bedrijventerrein hoog door haar ligging tegen Breda, middels bus of gewoon de fiets is de Bavelse Berg goed bereikbaar. Hetgeen – door toenemende schaarste aan personeel – een steeds meer doorslaggevende rol speelt in de vestigingslocatie van bedrijven.